Vardag

Det blir inte alltid som du tänkt dig..

Cassandra Haraldsson

Nej, det blir faktiskt inte alltid som du tänkt dig och det som verkade som en bra idé igår visade sig vara en inte alls lika bra idé idag. Ja, igår fick jag smaka på båda delarna.

Söndagens planer var egentligen not that much. Jag hade planerat att sova ut och ta mig till Monki för att köpa ett par riktigt häftiga skor. And so I did. Istället för att ta tuben in till stan blev det en härlig söndagspromenix till Götgatans Monki. Närmare visserligen, men däremot fick jag en härlig promenad. Passade även på att smaka Noccos nya smak (melon) som visade sig godare än jag trott. (Plus till er!). Därefter hade jag inga direkta planer och det var en del timmar kvar på dygnet.

Jag började strosa mot Slussen men kände ändå inte riktigt för att gå hem. Istället gick jag ett kvarter västerut och det var så min lilla upptäcktspromenad började. Utan planer på vart jag skulle gå strosade jag fram. Emellanåt stannade jag då jag såg något intressant. Knäppte några bilder. Gick vidare. Kollade till höger, hittade en cool trappa. Knäppte ytterligare några bilder och så fortsatte jag. Hela tiden spelade jag musik i lurarna och ni kan nog gissa vilken artist jag lyssnade på (med inslag av andra artister såklart). När jag hade svängt vänster och höger någon gång tittade jag upp mot husfasaden. Där kunde jag läsa ”Wollmar Yxkullsgatan”. Först blev jag lite snopen, inte visste jag att den gatan låg i Stockholm, utan jag har alltid tänkt att den ligger i Gbg som alla andra ställen han sjunger om. Alltid upptäcker man något nytt.

Väl hemma i lägenheten åkte de nya skorna på för att ta en liten premiärpromenix, men innan tog jag lite foton i lägenheten på min ”nya stil”. (Foton kommer, stay tuned). Väl ute på gatorna kändes det verkligen som att luften bodde i mina steg, men det var nog bara för den höga platåns skull. När jag kom hem var tanken att slänga mig på sängen, njuta av min chokladboll och cola och kanske även försöka lära mig spela lite på den där gitarren jag köpt. Men istället slutade det med att jag var och spelade biljard ute vid Globen och käkade hamburgare. Väl hemma tänkte jag lägga mig tidigt för att vara utvilad inför kommande vecka. Även här blev det inte som jag tänkt mig då Micke och Gabrielle ringde och vi talades vid en lååång stund. Men det var supertrevligt att höra av dem och få prata lite Håkansnack haha.

Idag däremot är mina fötter inte alls lika kaxiga som de var i de nya pjuxen igår. Jag har skavsår på båda hälarna som gör så ont i varje steg jag tar. Kanske inte den bästa idéen att bära ett par nya skor en hel kväll, men sånt är livet. Man lär sig av sina misstag. (oftast iaf)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *