Okategoriserade

Bakgrund

linn

Tänkte att jag kunde berätta lite kort för er vad jag har för bakgrund inom just skönhet o hudvård. Utbildning, jobb…

Jag är alltså utbildad hud- & spaterapeut. Oktober 2006 påbörjade jag min utbildning på ”Privatskolan för Hudvård & Spa”, nuvarande Yrkeshögskolan för hudvård & Spa i Stockholm. En utbildning som är otroligt bred och pågår på heltid i 57 veckor. Jag minns att det enda jag gjorde på kvällarna under de tre första månaderna och de tre sista, var att plugga… Det var så mycket tuffare än vad jag hade kunnat föreställa mig…men väl värt alla tårar av slit o stress när jag stod där med mina diplom och var diplomerad Hud – & Spaterapeut. Fantastisk känsla! Jag valde att även ta internationell examen ; Cidesco, vilket innebär att jag kan jobba i andra länder inom mitt yrke om jag skulle vilja det.

Efter min examen hade jag turen att få jobb ganska direkt. Så som färdigexaminerad har jag jobbat som Spa-manager på Luxury Spa i Stockholm och som Spa-manager på Wisby Spa här i Visby. Jag har också jobbat som Utbildningsansvarig & demoansvarig på L’Oréal. Hudterapeutyrket har en hel rad möjligheter beroende på hur man vill använda sig av det. Så om någon har några funderingar ang utbildning så är det bara att fråga!

Innan skolan så hoppade jag runt på diverse mediaproduktioner. Bl.a. som moderedaktör på tidningen FHM…så att nu få skriva, och dessutom att skriva om ämnen inom mitt yrke, är så fantastiskt roligt!

IMG_20150728_202231

 


1 reply to “Bakgrund

  1. Anna

    Vad intressant Linn, jättekul att höra om din bakgrund, hur kom du fram till att det var just hud- och spaterapeut du ville bli?

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *