Spirulina Masque

linn

Ja september gjorde ju verkligen entré med besked… Regn som står som spön i backen och så lite åska på det. Bara solen orkar hänga kvar mellan molnen ett tag till så känner jag mig nöjd.

Kände idag att jag behövde ge min hud lite extra näring. Boosta den så mkt som möjligt inför den nya årstiden. Så idag blev det en grön mask! Kerstin Florian har en mask som heter Rejuvenating Spirulina Masque och innehåller just det som namnet avslöjar: Spirulina alg!

IMG_20150906_202352Denna mask har jag använt i många år, återkommande i mitt badrumsskåp. Att ha en mask som man känner att det ”händer något” av.  Sedan så är det ju det här med alger…som jag gillar dessa olika alger! Är ju ingen nyhet att de exploderar av näringsämnen, både i produkter och även att äta. I denna mask är huvudingredienserna Spirulinaalg, Chlorella och Fucusalg. En ultimat boost för glåmig hy.

Spirulina- innehåll så mkt som 63% protein, 8% mineraler och ett helt spektra av vitaminer. Tillför huden näring och föryngrande egenskaper.

Chlorella- en av världens mest näringsrika alg. Rik på vitaminerna A, B1, B2, B6, B12, C och E. En stark antioxidant.

Fucusalg- blåstång. Antibakteriell. Denna alg ökar cirkulationen och förbättrar syresättning i kroppen.

Applicera på rengjort ansikte. Låt verka i 15 minuter, tvätta sedan av. Luktar dock inte så gott, men det är det värt!

IMG_20150831_211734Har ni inte provat på alger i någon form så tycker jag att ni ska göra det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *