DOCTOR BABOR

linn

Babor! Det tyska hudvårdsmärket som har en speciell plats hos mig då det var detta märke som vi jobbade med under perioden vi utbildade oss till hud- och spaterapeut. Därför är det extra roligt att få ta del av deras utveckling och nyheter som de kommer med!

Doctor Babor är en av deras serier, som namnet antyder på, som jobbar lite mer med huden. Så med spänning har jag testat två av höstens nyheter: Refine Cellular Detox Lipo Cleanser & AHA 10+10 peeling gel.

IMG_20151026_131655

Jag har tidigare lidit av acne och problemhud. Har fortfarande lätt för att få orenheter och det blir lätt små ärr som stannar kvar. Så en kur med AHA är det optimala för mig. Har en förkärlek för aktiva produkter..

Detox Lipo Cleanser är en rengöring som är djuprengörande. Man applicerar rengöringen på torr hud, och masserar sedan lätt. När formulan kommer i kontakt med huden ger den en värmande effekt vilket bidrar till att porerna öppnar upp sig och man då kan lösa upp djupt sittande tilltäpptheter. Fukta sedan händerna och massera tills produkten omvandlas till en mjölkig emulsion, skölj sedan med vatten. Jag tycker att den här rengöringen är otroligt bra! Tycker mycket om den värmande känslan, man känner att det händer något. Och huden blir totalt rengjord.

Screenshot_2015-10-28-12-30-30-1

AHA 10+10 Peeling gel är en helt fantastisk peeling gel med AHA-syror. Passar perfekt för alla hudtyper som är i behov av förnyelse; acnebenägen hud, förstorade porer, pigmenteringar, rynkor och trött o glåmig hud.

Vad gör då denna peeling? Jo den jobbar på att eliminera döda hudceller o tilltäpptheter, påskyndar cellernas delningstakt, ökar hudens förmåga att binda vatten. Skyddar även mot fria radikaler.

De aktiva ingredienserna är 10% balanserade fruktsyror som tar bort förhornade hudceller och löser upp bindningarna mellan hudcellerna i övre hudlagret. 10% effektiva antioxidanter som skyddar mot för tidigt åldrande.

1-2 gånger per vecka rekommenderas det att använda denna peeling-gel. Applicera med händer eller pensel. Undvik området nära ögonen och kom ihåg att tvätta händerna noga efteråt. Låt verka i 10 minuter. Avlägsna med rikligt med vatten. Jag måste säga att det här är en helt makalöst bra AHA peeling! Lyster och Baby-len hud! Ser med spänning fram emot hur huden blir efter längre användning. Rekommenderas verkligen av mig! Dessa produkter är värd varenda krona! 

IMG_20151026_203203

Ett plus även för den otroligt snygga designen! 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *