Okategoriserade

Ögonkärlek från Maria Åkerberg

linn

Hur har ni det så här första december? Här i Visby bjuds det på strålande sol! Tackar för all gratis D-vitamin så här års. Blåser dock isande kallt… Förra veckan skrev jag ett inlägg om att huden kan behöva lite extra när det blir kallare klimat ute. Så idag tänkte jag tipsa om två ögonprodukter från Maria Åkerberg som jag verkligen gillar! En ögoncreme och en Balm.

Men först vill jag bara dela med mig av några viktiga punkter angående applicering av ögoncreme:

Använd sparsamt med creme/Balm, det behövs inga stora mängder!

Dra aldrig i huden, var varsam. Huden runt ögonen är extra tunn och känslig.

När du applicerar gör du det på den hårda delen runt ögonen. Känn efter så känner du hur du känner benet runt hela ögonen.

IMG_20151127_143747

Eye Cream – Den tunna huden kring våra ögon kräver näring. I denna Eye Cream finns det: Nyponfröolja, Sheasmör, kallpressad Jojobaolja och örtsalter. Dessa ingredienser bidrar till att fukthalten i huden ökar. Dessa resulterar i en mer slät hud. Nyponfröoljan innehåller A-vitamin som hjälper huden att nyskapas, vilket medför att åldersfläckar, rynkor och ärr blir mindre markerade. Hästkastanj dämpar mörka ringar. Den passar alla åldrar och det behövs bara ett litet pump, räcker länge.

IMG_20151127_150832

Vad är då Eye Balm? Jo man kan säga att det är lite extra ögonlyx! Denna Balm är perfekt nu i det kallare klimatet då den ej innehåller vatten. Den är mycket dryg. Man tar en liten mängd av den och värmer upp mellan fingrarna, då smälter den och blir tunn, lite lätt oljig, och lätt att applicera. Jag tycker denna är perfekt på natten då jag vill ha lite extra allt. Brukar maxa näringen med att lägga eye Cream först och sedan Balm över. Ögongodis!

Vad innehåller då balmen? Jo den har en rik sammansättning av växtoljor och eteriska oljor som verkar närande och revitaliserande. Oljor från Nyponfrö, Gurkört, Jojoba, Squalane samt Peptider ökar fukthalten i huden och förbättrar motståndskraften. Morotsfröolja tillsammans med Olibanum stramar upp och ger elasticitet. Peptiderna utvinns från olika vegetabiliska oljor och har till uppgift att verka fuktbindande. Neroliolja lugnar den känsliga huden kring ögonen. Känns verkligen att den är närande!

Sedan, som ett plus, så är dessa produkter så snygga att ha i badrumsskåpet! Jag som älskar vitt..snygga och stilrena!

 


1 reply to “Ögonkärlek från Maria Åkerberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *