Varför ögoncreme?

linn

Får ofta frågan om varför man behöver en särskild creme till ögonen. Kan man inte använda ansiktscremen?

Nej, nej, nej… Aldrig använda din ansiktscreme som ögoncreme! Lika väl som du aldrig ska använda din Body Lotion som ansiktscreme! Huden är olika tjock på olika delar av kroppen.

Huden runt ögonen är tunnare än resten av ansiktet. En tunn hud måste man vara extra försiktig med då den är extra känslig. Viktigt är då att använda rätt produkt. Ögoncremer har en lättare konsistens med fina molekyler som absorberas snabbare av den tunna huden. Skulle du använda ansiktscremen i det området skulle det bli för ”tungt” för huden. Vilket kan leda till påsar under ögonen, svullnad och milier. Och ett sådant resultat vill vi ju inte ha…

Applicera ögoncremen rätt! Du behöver bara en liten, liten mängd creme, mindre än en ärtas storlek. Dutta in cremen med ringfingret, det är vårt svagaste finger. Inifrån och ut! Alltså inifrån näsan och ut. Cremen ska hamna på ögonbenet, det hårda benet du känner runt ditt öga. När du sedan blinkar så kommer cremen att komma närmare ögat.

Var rädd om din tunna hud och vårda den ömt!

IMG_20160309_100544

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *