BB CC DD…Vad är vad?

linn

BB, CC, DD….bokstavscremerna… De flesta har nog hört talas om någon av dessa, eller flera.. Men vad är då skillnaden mellan BB ,som kom allra först, och följande?

Man kan sammanfatta dem som 4 produkter i 1! En bra creme ska uppfylla dessa kriterier: Fukt, Primer, Foundation, Solskydd.

BB = Beauty Balm / Blemish Balm. Detta är en vårdande fuktighetsgivande creme. Täcker och jämnar ut hudtonen utan att kännas fet eller tilltäppande. Denna är en lätt creme, inte lika täckande som en foundation. Passar bra för dig med problemhy.

CC = Colour Corrector / Colour & Care. CC har samma egenskaper som en BB creme men har högre SPF och är mer täckande, som en foundation. Jämnar ut hudtonen och är färgkorrigerande. Perfekt för dig med en ojämn hudton, såsom pigmentfläckar, rodnad hud, blemmor.

DD = Daily Defence. Hudens dagliga försvar. Största fokuset med denna creme är anti-aging och skydd mot smuts och orenheter från miljön. Fullproppad med antioxidanter som motverkar nedbrytningen av huden från fria radikaler. Ett bra alternativ för dig som bor i storstaden. Passar alla hudtyper. DD är inte täckande som BB och CC utan mer utjämnande med primerkänsla.

Sedan är det såklart upp till var och en vilken av dessa cremer man vill ha, det är en smaksak! Ni ska också veta att dessa cremer gifter sig bra med sin egen hudton, så var inte rädd för att köpa en som inte ser helt ut som din egen hudton, till en början. Resultatet överraskar!

IMG_20160331_205505

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *