Penslar i världsklass – Linda Mehrens Conscious & Care Collection

linn

Det finns vissa personer som imponerar och inspirerar lite extra på mig. Liksom det finns vissa ”verktyg” som imponerar lite extra på mig. Jag hade äran att få jobba tillsammans med en sådan person för ett antal år sedan. Nämligen Linda Mehrens.

Screenshot_2016-05-10-20-48-20-1

För er som inte har koll på vem denna Linda är så kan jag lite kort berätta om henne. Linda Mehréns är en otroligt driven tjej med 27 års erfarenhet inom kosmetikbranschen. I 17 år har hon jobbat som utbildad make up artist inom mode och reklam. 2009 startade hon sin egen skola MAKEUP ACADEMY.

IMG_20160510_220817

2015 släppte Linda en penselkollektion som är den första kollektionen i världen som bara består av japanska premiumfiber och jobbar till 100% med hållbarhetstänk. Det är dessa ”verktyg” som imponerar stort på mig! Häng med så ska jag berätta vad som är så speciellt med dessa penslar.

Kollektionen Linda Mehrens Conscious & Care Collection består av nio handgjorda penslar.

Screenshot_2016-05-10-21-16-29-1

Dessa penslar är både djur- och miljövänliga. För Linda var det mycket viktigt att det skulle fungera att tillverka denna kollektion med rätt hållbarhetstänk.

Håret på penslarna är tillverkade i en fabrik med ett eget självförsörjande vattenfiltreringssystem. Penselhåret är japanskt premiumfiber av nylon, som liknar ekorrhår i sin mjukhet och gethår i sin fasthet. För att få dessa fibrer så likt dessa hår som möjligt så är fibret behandlat så att de har en sträv, vågig yta och spetsig tipp. Dessa hår kan inte gå av och alla penslar kan användas med våta och torra produkter.

Handtaget är tillverkat av björk från certifierad skog i Europa och silverdelen är silverpläterad mässing. Penseln är sammansatt för hand av en penselmästare i Europa. Ja, de är verkligen sammansatta för hand…! För att kunna kalla sig för penselmästare så krävs det att du jobbat med det i tio år. Vilket hantverk! Förpackningarna tillverkas av svenskt återvinningsbart papper.

Det har tagit Linda 5 år för att ta fram denna penselkollektion. Och resultatet – magnifikt! Det är sådan världsklass på dessa penslar! Kommer ännu ihåg den första känslan när jag höll mina två första penslar i handen, tyngden i dem, hur de föll på plats i handen. Och sedan den första svepande rörelsen med F1 i ansiktet…wow…  Jag har aldrig känt en mjukare pensel, len, fjäderlätt. Och jag har heller aldrig jobbat med en pensel som fördelar foundation så bra som denna gör. Ingen produkt går till spillo eller sjunker ner i penseln, utan den har en förmåga att plocka upp minimalt med produkt på toppen av borsten.

Screenshot_2016-05-10-20-46-46-1

F1 – Cream and Powder Foundation Brush 

Screenshot_2016-05-10-20-47-01-1

F3 – Cream and Powder Contouring Brush. Denna borste är till för rouge och för contouring. Tycker att denna pensel är vacker! Formen på den är inspirerad av franska konstnärspenslar. Fantastisk att skugga med och perfekt för applicering av rouge!

Tänk vilka konstverk penslar kan vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *