Konjac Sponge – bästa svampen

linn

Ok. Det finns vissa produkter/saker som man länge tänkt prova….och när man väl gör det tänker man tanken: ”Varför har jag inte gjort det tidigare??” Konjac Sponge är just en sådan upplevelse!

IMG_20160815_221623

Ni har säkert sett dessa svampar i butiker och jag är säker på att många av er redan har en hängandes hemma. Men för er som inte har koll på dessa så är det just en tvättsvamp. Denna tvättsvamp som till 100% är tillverkad av Konjakrotens fibrer. Konjakväxten, som påminner om en potatisplanta, växer i Asien och har länge använts som näring, läkemedel och inom skönhetsvård.

När du tvättar dig med denna svamp så rengör du huden på djupet, avlägsnar orenheter och peelar huden skonsamt. Svampens växtfibrer går som i ett nät vilket gör att det främjar blodcirkulationen, vilket i sin tur leder till cellförnyelse. Vem som helst kan använda denna, även de mest känsliga hudtyperna. Ja tack till alla dessa positiva egenskaper!

När du ska använda svampen får du först se till att den blir genomblöt och mjuk. Använd den platta sidan och tvätta i cirkelrörelser, tills du avlägsnat makeup/orenheter. När du är klar trycker du ur vattnet. Vrid aldrig ur svampen! Då förstör du fibrerna och den kommer då inte att hålla lika länge.

IMG_20160815_221845

Dessa svampar finns i olika utföranden/färger beroende på vilken hudtyp du har. Jag använder just nu denna gröna, som är för de med kombinerad hud.

IMG_20160815_222957

Du kan välja om du använder enbart en fuktad svamp till ansiktet eller om du vill använda den tillsammans med din rengöring.

Ett plus för dessa är att de har ett litet snöre så du kan hänga upp den på tork. Se till att den torkar ordentligt mellan användningar så håller den längre. Och när den väl gjort sitt så kan du slänga den i komposten – 100% naturlig 👌

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *