Shea Balm & Hand Cream – Räddningen för torr hud

linn

Vinter, snö, kyla…kan påverka vår hud ganska mycket. Jag har en dotter på fyra år. I våras och nu i höst så har hon fått eksem på sina händer. En mildare variant men än dock så jobbig. Väldigt torr hud överhuvudtaget, men det är på händerna det blivit värst, mellan fingrarna. Detta kliande är såklart jättejobbigt. Jag ( som mamma och hudterapeut) vill hitta ett bra alternativ att testa, som är skonsamt mot ett barns hud och utan onödiga tillsatser. Kom då att tänka på Maria Åkerberg; ekologisk hudvård. Sagt och gjort:

img_20161108_201802

Handcreme och Shea Balm från Maria Åkerberg används dagligen nu! Dygnet runt. Det dröjde inte många dagar förrän vi märkte en stor skillnad. Det ilsket röda på fingrarna gick nästintill bort, och kliandet blev mindre.

img_20161108_211432

img_20161108_211022

Hand Cream – denna handcreme jobbar på att återställa kroppens naturliga fettbarriär. Innehåller bl.a. extrakt från ringblomma och bivax. Ringblomman är en medicinalväxt med gamla anor mot ömtålig hud. Bivaxet verkar skyddande och uppmjukande.

img_20161108_211056

Shea Balm – Ett Balm som motverkar torr hud. Balmen smälter av kroppsvärmen, såatt den blir lite som en tjockare massageolja. Innehåller bl.a sheasmör och ringblomsextrakt. Idealisk nu när kylan och vintern kommit. Lägger sig som ett skyddande lager på huden. Påskyndar läkning och verkar inflammationsdämpande. Perfekt till hela familjen!

img_20161108_201843

Vi använder handcremen flera ggr per dag och balmen smörjer vi in när vi vet att det blir mkt tid utomhus då det behövs lite mer skydd. Även på natten så brukar vi låta balmen verka och lugna/läka huden. Kan varmt rekommendera dessa produkter till torr hud eller hud med eksem!

Hand Cream 119:- Shea Balm 159:-

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *