Cellox 20 Skin Rejuvenation & Syror…

linn

Ok, ni som följer mig på Instagram såg kanske ett inlägg för ett tag sedan om att jag påbörjat en kurbehandling. Vad är det då jag gör?

Det här med att gå på behandling är ju bland det bästa som finns! Eller hur? Finns otroligt många alternativ att välja på nu för tiden…Jag gillar nästintill alla slags behandlingar, men denna gång kände jag att jag söker efter resultat. Så vad får jag då om jag tar en erfaren och kunnig hudterapeut + syror + cellox20? En fantastisk resultatinriktad behandling! Precis vad jag sökte!

Visby Estetik heter en liten salong här i Visby som drivs av Anna Sätterberg. En hudterapeut som gått samma skola som mig; dåvarande Privatskolan för Hudvård och Spa, vilket känns väldigt tryggt då jag vet att man då har en riktig grund och trygghet inom yrket. Jag träffade Anna för konsultation och under det samtalet kom vi fram till vad min hud behöver just nu: en blandning av syror och apparaten Cellox 20. Jag älskar syror!! Syror ger resultat!

Jag har känt mig ganska grå och ”livlös” i ansiktet på sista tiden, dålig lyster, känt mig trött och de fina linjerna har känts fler… Så jag vill ha bort det grå och boosta upp huden! Dessutom har jag länge velat bli av med en pigmentfläck på ena kinden, och nu var det dags! Och jag har hittat rätt!

Vi började behandlingen med en kemisk peeling då Anna använde sig av glycolic syra, som jobbar just med att avlägsna döda hudceller, samt att minska rynkor och linjer på huden. Perfekt även på acne, hyperpigmentering, torr hud. Syror är ju fantastiskt effektiva att jobba med och ger ett väldigt fint resultat efter en kur. Men jag har valt att inte nöja mig med ”bara” syror utan testar också på att bli behandlad med Cellox 20 – Skin Rejuvenation. Och vad är det?

Cellox 20 är en vidareutveckling av traditionell IPL-teknik, vilket innebär en ljusbehandling vidareutvecklad från laserteknik. IPL jobbar med ljuspulser med en hög styrka i varje puls medans Cellox jobbar med att succesivt bygga upp värmen i huden genom ett kontinuerligt pulsande ljus med lägre styrka i varje puls. På så vis så är detta ett snabbare arbetssätt, utan att tappa effektivitet, och även smärtfritt och risken för skador är minimal. Finns ett effektivt kylsystem för kylning av det översta hudlagret under behandlingen.

När vi blir äldre så avtar sakta produktionen av elastin och kollagen i vår hud – det som ger huden vår fasthet och spänst – men med värmen som produceras med Cellox 20 så kickar det igång produktionen igen, vilket leder till ny lyster och att huden stramas upp. Intrycket blir ett jämnare och slätare ansikte. Gör det ont? Det känns nästan ingenting. Lite stickande känsla, men absolut inte ont. En kylande gel appliceras på ansiktet och skyddsglasögon över ögonen. Hudterapeuten sveper med munstycket över ansiktet upp till fem gånger.

På min pigmentfläck körde vi punktbehandling, vilket kan kännas lite mer. Ljuspulserna leder fram till de överpigmenterade cellerna och har sönder delar av pigmentet. Detta leder till att pigmentet kryper upp till ytan där det sedan flagnar bort.

Vi kommer att göra denna behandling 4-6 gånger, och jag är helt lyrisk och längtar som ett barn på julafton efter nästa behandling.. För när jag såg mig själv i spegeln direkt efter behandlingen så var det som om jag hade fått en askungen-behandling. Huden hade en helt annan lyster, såg levande ut, såklart rosig eftersom den arbetats med..men det verkar väldigt lovande! Om ni testat lip-plumper, ni vet sånt läppglans som ”förstorar” läpparna, lite sån effekt var det i ansiktet. Ja inte förstorat, men kändes lyft, utfyllt. Så om jag ska på ”Oscars-galan” nån gång så skulle jag göra denna behandling precis innan – som ett quickfix! Och min pigmentfläck den har gjort framsteg… Bilder på den kommer inom det närmaste…och på onsdag är det dags för behandling nummer 2.

”Min” hudterapeut Anna Sätterberg på Visby Estetik. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *