Chokladälskare i Sverige kommer att vara några av de första i Europa som får chansen att smaka på KitKat gjord av Ruby-choklad som är en helt ny chokladsort. Sedan tidigare finns det tre typer av naturlig choklad: mörk, mjölk och vit choklad.
Den nya unika varianten ruby erbjuder en ny smakupplevelse. Namnet kommer från Ruby-choklad, som har en intensiv smak av bär utan några tillsatser av smak eller färgämnen.
– Ruby-choklad har lockat stort intresse från chokladälskare världen över sedan den introducerades i september förra året, och vi är stolta att kunna presentera nyheten i Sverige. Vi har bara mycket begränsade kvantiteter eftersom det är en sällsynt och efterfrågad chokladsort, säger Torben Rasmussen, Nestlé.
KitKat som är gjord av Ruby-choklad introducerades tidigare i år i Japan och Korea under namnet KitKat Chocolatory Sublime Ruby.
Ruby-choklad skapades av en schweizisk chokladmakare Barry Callebaut, som har spenderat över ett decennium med att utveckla denna innovativa smak.
– Vi tillsätter inte några färger eller smaker för att skapa den rosa nyansen. Ruby-choklad tillverkas helt enkelt av specialutvalda kakaobönor. Dessa bönor går igenom en unik process för att frigöra den naturliga smaken och den naturliga färgen som finns i bönorna. Ruby-choklad är en stor innovation inom konfektyr och vi är väldigt stolta över att KitKat är det första globala varumärket i Sverige som kan erbjuda ruby-smaken, säger Torben.
Denna unika fyrfingrade KitKat, gjord på Ruby-choklad, kommer att vara tillgänglig från vecka 38 i välsorterade Willys-, Hemköp- och ICA-butiker runtom i Sverige.