I februari 2017 fick Sverige lära känna ett helt nytt alternativ till kött när Valio lanserade MiFú – proteinrika och fettsnåla gryn gjorda på mjölk. Nu släpps ytterligare en MiFú-produkt. Välkommen MiFú strimlor!
Ett supergott, proteinrikt och stekbart matprotein i form av just strimlor.
Allt fler värnar om hälsa och miljö, och allt fler väljer också bort kött – kanske inte alltid, men ibland. Nu utökar Valio sitt utbud med MiFú strimlor – för alla dem som vill hitta nya proteinalternativ.
– När vi lanserade MiFú satte vi ett helt nytt livsmedel på Sveriges matkarta, något som togs emot positivt av kunderna. Med MiFú strimlor breddar vi utbudet och gör det ännu enklare för fler att välja ett lakto-vegetariskt alternativ. En produkt som inte bara är god utan också har en fin konsistens och som är enkel att tillaga, säger Mikaela Österlund, kategorichef på Valio Sverige.
MiFú strimlor kan tillagas i stekpanna, ugn eller gryta och passar speciellt bra i rätter där man vill ha något större bitar. De proteinrika strimlorna, som är laktosfria, får en fin stekyta och kan användas i alla varma rätter som alternativ till kött, fågel eller fisk.
Testa gärna i fajitas, tacos, enchiladas, en härlig gryta eller varför inte i en fräsch poké bowl – receptet hittar du nedan.
MiFú strimlor säljs i en praktisk 250 grams-förpackning och kommer i två smaker – Naturell samt Paprika & Chili. Produkterna finns i butik från vecka 9 med det rekommenderade konsumentpriset 37:90 kronor.
Poké Bowl med MiFú strimlor Naturell
Okej, nu är det dags för lite smaker från Hawaii. Dags för en poké bowl – med MiFú strimor. Snabbt, enkelt, fräscht och supergott.
Gör så här:
Bryn MiFú strimlor i en stekpanna med olja. Rör ihop marinaden och häll över den brynta MiFún. Låt allt bli lite karamelliserat. Skiva vårlöken och tillsätt en del av den (resten serveras färskt på toppen av poké bowlen) samt färsk hackad röd chili. Rör om.
Skär avokadon i skivor eller tärna den.
Lägg ris i botten av fyra skålar. Fördela MiFú strimlor, edamamebönor, vårlök och avokado över riset och ringla över chilimajonnäsen. Servera!
4 portioner Ingredienser
- 2 paket MiFú strimlor Naturell
- 2 msk solrosolja
- 2 dl edamamebönor
- 3 vårlökar
- 2 avokados
- 1 dl chilimajonnäs (majonnäsmed lite sriracha-chilisås)
- 1/2 röd färsk chili (för extra hetta)Marinaden:
- 1/2 dl japansk soja
- 3 tsk sesamolja
- 2 tsk sesamfrön (gärna svartaoch vita)
- 1/2 tsk chiliflakesTill servering:Kokt basmatiris för fyra personer