Warning: Declaration of foundation_navigation::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/02/104202/pause.se/public_html/assets/themes/pause-blog/functions.php on line 297 Det är dags att börja flyga nu - Viktoria Wyckman

Det är dags att börja flyga nu

Viktoria Wyckman Ågren

Och varje gång sitter vi här. Tänker tillbaka på det gångna året. Förundras, eller snarare skräms, över hur fort tiden har gått. Tänker tillbaka på hur mycket vi hunnit med. Men också hur mycket vi önskar vi gjort mer. Och vad vi kunnat göra annorlunda. Vi tänker tillbaka på händelser som stärkt oss. Händelser som gjort oss ledsna. Vi öppnar nu för att lämna det gamla. Och leva vidare, till ett visst, på våra gamla goda meriter från året som gått. Det är dags att vända blad igen. Det är dags att välkomna året som ”kommer bli det bästa någonsin” – jag förmodar att ni känner igen den sloganen.

Men. Om jag ska nu skulle summera mitt år med tre ord. Svårt. Väldigt svårt. Det här året har varit helt sjukt för att tala klarspråk. Det är det första året som känns som tre. Även om det gått fort. Det känns som att jag levt i turbofart och komprimerat tre år till ett. Men herregud så kul jag har haft. Men åter till de tre orden. Jag skulle säga personlig utveckling som ett första. Det finns inget så magiskt som när man känner hur man själv växer – i sig själv. Hur man plötsligt känner sig så tillfreds med allt. Med livet. Och hur man faktiskt lär sig svälja sin stolthet och kunna erkänna sina fel och brister. Man lägger många bitar i sitt livspussel på sin rätta plats. Jag kan se på mig själv med andra ögon och ha lite perspektiv. Och det är så viktigt. Personlig utveckling i den bemärkelsen att jag är trygg i mig själv är min största vinst under det här året.

Det andra ordet jag skulle summera året med är människor. Oj. Vad mycket människor jag träffat. Kontakter för livet. Vänner. Jag har blivit moster, igen. Jag har kommit närmre människor. Jag har skrattat. Jag har upplevt en magisk sommar ihop med fantastiska personligheter. Jag har inspirerats, motiverats, engagerats, intresserats på grund av människor i min omgivning och spännande personer jag mött. Utan dem hade min personliga utveckling inte varit densamma. Ni ger mig kämpaglöd. Ni berikar mig. Tack.

För att avsluta med ett tredje ord så säger jag – eufori. Jag har nog aldrig under ett helt år känt så många euforiska kickar som under detta. Något bland det bästa jag vet är att resa. Jag har varit på fyra helt magiska resor under året. Helt vitt skilda. Och alla så härliga på sitt sätt. Costa Rica, inget alternativ skulle vara bättre just då. Det var balsam för min själ och väldigt välbehövligt. Ibiza och Sardinien tidig sommar. En resa i en aura av lyx. Att befinna sig mitt ute på öppna medelhavet och se delfiner hoppa längs med båten tillsammans med en magisk solnedgång. Trehundrasextio grader av ren horisont och ett stilla hav. Att dricka rödvin in i småtimmarna och se tre stjärnfall. Total magi. Spanien lite senare på sommaren. Galet. Men ack så oförglömligt. I oktober gick flyget till Washington. Välkomnades med öppna famnar och en härlig gemenskap. Underbart. Att resa ger mig eufori. Att träffa härliga människor ger mig eufori. Att bli moster gör mig obegripligt euforisk. När jag är glad blir jag ofta euforisk. Mitt jobb ger mig ofta eurfori. Det är så mycket under året som bidragit till att jag känt mig euforisk – och det är den bästa känslan i hela världen.

Händelserika år har gått i all ära, men detta var ett år i en speciell genre. Många pusselbitar som har lagts på rätt plats. Sena kvällar. Tidiga morgnar. Många intryck. Jag har startat upp mitt egna företag. Flyttat till en större lägenhet. Känt mig mer hemma än någonsin i Sveriges huvudstad. Ett hektiskt år fyllt av ALLT man någonsin kan tänka sig, och jag har lärt mig så extremt mycket. Jag har blivit berikad med så mycket ny kunskap och inspiration till att fortsätta suga åt mig allt i min omgivning.

Och aldrig har jag känt mig hungrigare än nu. Och aldrig förr har jag känt en så stark energi till det kommande året. Det kommer bli något unikt. Det kommer att bli något storslaget. För nu har vingarna växt ut och det är dags att börja flyga.

Nu lämnar jag mitt 2014. Vi ses år 2015.

Gott nytt år!


1 reply to “Det är dags att börja flyga nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *