Warning: Declaration of foundation_navigation::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/02/104202/pause.se/public_html/assets/themes/pause-blog/functions.php on line 297 ”Jag är inte rasist, MEN..” - Viktoria Wyckman

”Jag är inte rasist, MEN..”

Viktoria Wyckman Ågren

Håll käften!

En turbulent valperiod har nått sitt slut. Vår blåa regering trillar av tronen och de röda tar över. Men ingen når egentligen sitt mål. Ingen står som en klar vinnare. Förutom ett parti. Sverigedemokraterna. Allas vår hatade Jimmie Åkesson står som en vinnare. Tretton procent av missnöjda, oeftertänksamma svenskar har talat. Det gör mig rädd. Och förbannad. Så in i helvete.

Jag blir provocerad av att höra argumenten för SD. Jag blir provocerad av att höra människors talan, människor som inte ens är insatta. De som röstar utan att egentligen veta ett skit. Jag blir trött på alla som röstar som deras manipulativa föräldrar, deras syskon, deras morföräldrar eller deras kusiner. Alla som röstar utifrån någon annans tycke.

Jag är trött på att höra att invandringen kostar oss för mycket pengar. Jag är trött på att höra att vård och skola dras ner på grund av det. Jag är trött på att höra att vi borde ta hand om de vi har här. Jag är trött på att höra att övriga europeiska länder måste ta sitt ansvar. MEN, om inget annat EU-land gör det, vem gör det då? Som Viggo, min systerson sa – ”men om de inte vill att de ska få komma hit, vill de att de ska dö då?” Ja precis. SD och övriga anhängare. Svara en femåring på den frågan och berätta gärna vad sunda värderingar är. Och inte är invandringen den ENDA stora kostnaden i vårt avlånga Sverige. Jag skulle vilja utrycka höjden av absurdhet i att fängelsematen kostar mer än den svenska skolmaten. Där har vi en budget där man kan norpa både en, två och tre miljarder. Och ja, jag vet vad ni ska säga nu – fängelserna består av 80 procent invandrare.. Bla, bla, bla… Som ni troligtvis hört av er farsa, syster, bror, mormor eller någons fördomsfull klasskamrat. För nej, det gör den inte alls. Det är en myt. 32% är invandrare och 68% svenskar. (Kriminalvården.se)

Det är en samhällelig trend att hata, och att sätta sig på tvären till vad som enligt ”normen” är rätt och klyschigt. Kanske är det åt rätt håll i den personliga utveckligen. Man ska gärna sticka ut och tycka annorlunda – även om det egentligen till grunden inte ligger i ens genuina värderingar. Men. När det handlar om att ta sitt mänskliga ansvar så är det en större värld än världen ”ego” man måste ta hänsyn till. Man kan inte tycka till om, och framförallt inte rösta på, ett parti på ett sådant sätt om man inte är insatt. Hade SD bedrivit en sund och human politik så hade väl förhoppningsvis och med all sannolikhet inte alla andra övriga sju partier i riksdagen vänt ryggen till. Och just dessa sju partier om några i Sverige VET, med en bakomliggande fakta och kunskap bakom skalet av yta och fördomar. Jag vill att ni som röstar på SD berättar för mig era argument när ni själva är partiledare eller har ett mandat i riksdagen. Då kan jag lyssna. Och nej, jag vet inte och är inte tillräckligt insatt. Men jag förlitar mig på att övriga partier är.

”Jag är inte rasist, MEN…”

Håll käften!


7 replies to “”Jag är inte rasist, MEN..”

 1. Adsis

  Jag tycker det är lite konstigt att du glorifierar alla som har röstat på de andra partierna och utmålat varenda väljare som påläst, men SD:s väljare vet ingenting?

  Jag vet inte hur det ser ut i landet, men jag skulle tro att de vanliga partierna har minst lika många ”okunniga” väljare som SD. Om ALLA människor som röstar hade varit pålästa så hade det förmodligen sett annorlunda ut.

  Reply

 2. Vän av ordning

  Du är rolig du…
  ”Alla” hatar inte SD eller Jimmie, bara för att du gör det. Alla av dem som röstat på SD är inte heller; citat: ”…missnöjda, oeftertänksamma svenskar”. Du är så himla snabb att döma andra, det säger mer om dig själv än dem du kritiserar som grupp. Det är helt ok att du blir provocerad av ditt eller datt, men det betyder inte per automatik att de du kritiserar inte är ”insatta eller röstar utan att egentligen veta ett skit”. Det finns många som röstar som sina föräldrar och det är givetvis inte kopplat till något enskilt parti. Är dina föräldrar egna företagare så är det antagligen så att du får höra en viss typ av diskussioner vid middagsbordet, det kan givetvis påverka de som inte är så intresserade av politik.

  67% röstade INTE på sossarna, men ändå ska den outbildade mr Löfven styra Sverige. Ännu mer ironiskt om han ska göra det ihop med partier som han aktivt kritiserat tidigare, men låt oss låtsas som ingenting, bara inte SD får vara med i diskussionerna, det där partiet som har 807 178 st personer som ger dem sitt stöd. Om du inbillar dig att alla dessa är missnöjesröster så är du ruskigt fel ute. Invandringen är kostsam och medför många problem, det är något som måste diskuteras. Precis som våra grannländer gör. Ingen ifrågasätter Finlands inställning i frågan, låt oss härma dem så kanske det blir mer friktionsfritt även i vårt än så länge underbara land.

  Du är trött på det ena eller andra, men vad gör DU för att aktivt påverka? Du hänvisar till ofullständig statistik. Vad är din egentliga agenda? Din genomsnittliga läsare kanske inte är så politiskt intresserad, så du kan säkert lyckas med att ge dem ”rätt åsikter”, dvs dina egna 🙂

  Det är fel att hata och gnälla, men är det inte precis vad du gör själv gång på gång?
  Hyckleri? Jupp.

  Reply

  1. Post Author Viktoria

   Vore kul att veta vem du är. Snyggt argumenterat. Hade jag inte skrivit det lite provokativt hade du förmodligen inte blivit upprörd och kommenterat. Man behöver trampa på känsliga punkter för att få folk att reagera. Hade jag skrivit det mildare så hade jag inte fått något respons. Jag vill få igång en diskussion.

   Reply

  1. Post Author Viktoria

   Haha jag har inte raderat någonting. Kommentarerna ligger tills jag loggar in och godkänner, och det gjorde jag nu.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *